Aukščiausiasis teismas atkreipė dėmesį į tai, kad veiklos uždraudimas nelaikytinas absoliučiu ar neterminuotu - „Saerimner” gavus taršos ir integruotos prevencijos kontrolės (TIPK) leidimą, jis galės užsiimti norima ūkine veikla.

Negavus leidimo, „Saerimner” tektų nutraukti veiklą Jusevičių kaime esančioje fermoje.

Pranešama, kad paraiškoje naujam TIPK leidimui gauti „Saerimner” yra numačiusi 2,5 mln. litų investicijas į aplinkosaugines priemones: tvartų biofiltrus, pastatų ir atliekų tvarkymo modernizavimą bei kitus darbus, sumažinsiančius iš fermos sklindančius kvapus. Tarp jų numatomas ir 6 mln. litų vertės biodujų jėgainės įrengimas. Šią savaitę „Saerimner” paskelbė apie planus tokias biodujų jėgaines įrengti devyniose iš vienuolikos savo fermų.

„Saerimner” generalinio direktoriaus Sauliaus Leonavičiaus teigimu, aukštesnius veiklos standartus „Saerimner” Kalvarijos fermoje nusprendė taikyti siekdama sutarti su visais Kalvarijos savivaldybės asmenimis.

„Po ilgų diskusijų ir susirašinėjimų su Aplinkos ministerija, Marijampolės RAAD ir Kalvarijos savivaldybe, buvome įtikinti, kad jei norime veikti Jusevičiuose, šio mūsų komplekso standartai turi būti aukštesni, nei kitų Lietuvoje veikiančių fermų, ir, žinoma, aukštesni, nei reikalauja šalies įstatymai”, - sprendimą komentavo „Saerimner” generalinis direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)