Septintus metus iš eilės Naujamiestyje (Panevėžio r.) iš šiaudų sukuriamas skulptūrų parkas. Kiekvieną kartą jis kuriamas nauja tema, šiųmetė – „Muzikiniai vakarai“. Tad ir skulptūros iškilo „muzikinės“: valtorna, saksofonas, kontrabosas, dūdmaišis, fortepijonas, arfa, metronomas, akordeonas, birbynė, būgnai, balalaika. Parką juosia tvora – penklinė su natomis. Tvoros stulpai – metalofonų plaktukai, o iškilūs vartai papuošti smuiko raktais.

Į parko atidarymą sugužėjo daug žiūrovų ne tik iš Panevėžio rajono kaimų, bet ir iš Panevėžio miesto. Jiems koncertavo Vaikų ir jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestras „Aukštyn“ (vad. Remigijus Vilys) ir Naujamiesčio kultūros centro–dailės galerijos choreografinė merginų grupė (vad. Asta Saikauskienė).

Šiaudinis parkas lankytojus ir pro Naujamiestį pravažiuojančius keleivius džiugins tris savaites. Arėjant Vėlinėms, spalio 26 ar 27 dieną, nelygu oras, šis grožis tradiciškai bus atiduotas ugniai – virs įspūdingais fakelais. Paprastai ugnies fiesta sutraukia ir per tūkstantį žiūrovų.

Tris savaites gyvuosiantis parkas iškilo per tiek pat laiko. Naujamiesčio kultūros centro–dailės galerijos direktorės Vigitos Dumbrienės vadovaujami, skulptūras tris savaites kūrė plenero dalyviai: Violeta Kareckienė, Aldona Keturauskienė, Audronė Paulauskienė, Birutė Tautkienė, Konstancija Aleknavičienė, Genovaitė Žiukienė, Inga Dasevičienė, Virginijus Grakauskas, Tomas Grabauskas.

Kaip ir pernai, kūrėjams šiaudų nemokamai davė Naujamiesčio seniūnijos ūkininkai Ragažinskai. O Naujamiesčio girininkija jiems leido nemokamai pasikirsti lazdynų, reikalingų skulptūrų karkasui.