Renginių organizatoriai dėl to sulaukdavo kritikos: kaip agurkų sostinė gyvena be agurkų šventės?. Tad nutrūkusią tradiciją nutarta atgaivinti. Rezultatas pranoko lūkesčius, nes pramogų ir geros nuotaikos netrūko nė vienam atėjusiam į šventę.

Šventė startavo visų vienuolikos rajono seniūnų prisaika renginio metu dovanoti kuo daugiau atrakcijų, skirtų žaliajam agurkėliui. Į kelių valandų šurmulį įtraukė krašto agurkininkų sambūris „Kėdainietiškų agurkų ypatumai“ – seniūnijų išpuoštų svetingų kiemelių tiesiog nebuvo įmanoma aplenkti, nes visur laukė smagūs vaišingi šeimininkai, bet ir skanios agurkų patiekalų vaišės.

Agurkų augintojai įrodė, kad yra gausybė patiekalų, kuriuos galima pagaminti iš šios vandeningos daržovės: tai ir įdarytos užkandėlės, ir sumuštiniai, ir blynai, ir pyragai, ir netgi agurkų midus.

Čia pat vietoje buvo kepė gardūs blynai, o kepėja pasidalijo jų receptūra: patiekalui reikia kiaušinio, krakmolo, miltų, džiūvėsių, smulkintų česnakų, druskos, pipirų ir stambiai tarkuotų agurkų. Troškulį puikiai malšina gaivus kokteilis iš išspaustų agurkų sulčių, sutrinto kivio ir šaukšto medaus.

Pirmą kartą surengtose šeimininkių varžytuvėse „Miela dūšiai – gardu pilvui“, kuriose reikėjo papuošti agurkų turintį patiekalą triumfavo josvainiškė Albina Mackevičienė, nuostabiai išdabinusi agurkinių salotų tortą „Agurklis“.

Ypač daug emocijų virė renkant ilgiausią agurką. Vieni augintojai, pasitelkę išradingumą, bandė pristatyti „trynukus“ – beveik nematomai sujungę tris agurkus į vieną milžiną. Kiti sąžiningai nešė matuoti savo šiltnamiuose augintus galiūnus. Šioje rungtyje nugalėjo Akademijos kultūros namų direktorė Silvinija Žemaitienė, kurios agurkas buvo pasiekę net 50 centimetrų ilgį.

Sportinėse varžybose „Drąsūs, stiprūs, vikrūs kėdainietiškai“, teko įveikti daugybę kliūčių su agurkais. Agurkiadoje čempionais tapo Dotnuvos sportininkai, antri liko krakiškiai, o treti – Surviliškio atstovai.

Šventę vainikavo baigiamasis koncertas, kuriame įspūdingą programą parodė krašto meno mėgėjai, dainavę dainas apie agurkus, ir grupė „Rondo“. Seniūnijoms už jų įdėtą triūsą ir pastangas šventės organizatoriai įteikė padėkos raštus: surviliškiečiai pripažinti aktyviausio kiemelio šeimininkais, truskaviškiai – egzotiškiausio, krakiškiai – ekstravagantiškiausio, pelėdnagiškiai – solidžiausio, šėtiškiai – agurkiškiausio, pernaraviškiai – spalvingiausio, josvainiškiai – šventiškiausio, vilainiečiai – madingiausio, dotnuviškiai – inovatoriškiausio, gudžiūniškiai – stilingiausio, o miestiečiai – populiariausio kiemelio savininkais.

Šventei dirigavęs aštraus žodžio meistras Mindaugas Stasiulis gyrė kėdainiečius už jų meilę agurkams ir pripažino, jog šią daržovę mėgsta labiausiai už kitas: „Nors balkone auginu pomidorus, bet kasdien užsuku į parduotuvę nusipirkti agurkų, be kurių neįsivaizduoju nė vienos dienos.“