Ūkininkai skaičiuoja, kad balandžio pradžioje už kilogramą pieno mokėta 92 ct, šiandien – 76 ct. Savikaina, žemdirbių teigimu, sudaro apie 75 ct/kg.

„Pasaulinėse rinkose pinga sviestas, sūriai, pieno miltai, tačiau vidaus rinkoje produktai neatpigo. Mes skaičiuojame, kad eksportuojami produktai pigo 10 proc., o žaliava – iki 25 proc.. Anksčiau mus gelbėjo tai, kad dalį pieno išveždavome į Lenkiją, tačiau dėl kritusio zloto kurso tai nepelninga“, – skaičiuoja Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) vicepirmininkas Bronius Markauskas.

Jo žiniomis, perdirbėjai siūlo ūkininkams išstoti iš kooperatyvų ir tokiems žemdirbiams kainą mažina ne taip smarkiai kaip kooperatyvams. Todėl kooperatyvai rengia atkirtį. Deramasi su Latvijos ir Lenkijos perdirbėjais, taip pat su mūsiškiais prekybos tinklais. Planuojama pradėti savo produktų gamybą ir pasiūlyti juos šalies rinkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją