P.Navickas nuo sausio 27 iki vasario 8 dienos Simne Vanagėlio gatvėje leido nelegaliai dirbti Vaidui Lėliui ir Daumantui Stundžiai. Pastarieji susitarė su darbdaviu, kad dirbs už maistą, cigaretes ir alų.

P.Navickas paaiškino, kad jo gyvenamojo namo statybai buvo pjaunami rąstai. Tai buvo draugų geranoriška pagalba, nes anksčiau V.Lėliaus tėvui jis padėjo statybose. Draugams jis nupirkdavo maisto, cigarečių, po darbo kartu nuvažiuodavo į pirtį.

Valstybinės darbo inspekcijos Alytaus skyriaus atstovas paaiškino, kad samdyti asmenys pjovė rąstus su kilnojamuoju gateriu. Vadovavo darbams pats P.Navickas. Vyrai nelegaliai dirbo nuo 10 iki 17 val., su jais nebuvo sudaryta darbo sutartis.

Akcentuota, kad nelegalus darbas yra vienas sunkiausių darbo įstatymų pažeidimų. Jis truko apie dvi savaites, buvo mokama ne pinigais, o maistu, cigaretėmis ir gėrimais. Buvo pažeistos konstitucinės žmogaus teisės turėti tinkamas, saugias darbo sąlygas, gauti teisingą apmokėjimą už darbą ir socialinę apsaugą nedarbo atveju.

Teisėja P.Navickui skyrė 3 tūkst. litų baudą už kiekvieną nelegaliai dirbusį asmenį – viso 6 tūkst. litų.