„Artėja mūsų didžiausia metinė šventė katalikiškuose kraštuose – Velykos, kita priežastis – besirūpinanti gyvūnų gerove reikėjo pakeisti narvus ir kur mažesnis kiekis vištų yra laikoma ten ir mažiau kiaušinių padedama“, - aiškina ministras.

Pasak jo, tikimasi, kad artimiausiu metu kiaušinių kainos „turėtų grįžti į savo vietas“, nes šiuo metu Lenkijoje ir Latvijoje ne visi kiaušiniai gali būti parduodami kaip maistiniai, nes neįgyvendinta dalis gyvūnų gerovei reikalingų reikalavimų.

„Šiek tiek mūsų kiaušinių išvažiuoja į kaimynines šalis, nes mes susitvarkėme ir atitinkamus gyvūnų gerovei keliamus reikalavimus“, - sako K. Starkevičius.

Be to, ministras dėl didėjančių kiaušinių kainų kaltina ir prekybos centrus – esą rinkoje nėra konkurencijos ir situacija galėtų pasikeisti šalyje pradėjus veikti „Lidl“.

„Praktiškai visi prekybos tinklai yra brangūs, neturime mes tokių prekybos tinklų kaip „Aldi“ ir kitų grupių, kur galima žymiai pigiau nusipirkti prekių, - sako K. Starkevičius. - Vyriausybė jau daro kai kuriuos žingsnius, kad atsirastų tie prekybos tinklai ir artimiausiu metu tikėsimės, kad būtent vieno iš pigaus tinklo centrinė bazė Baltijos valstybėms bus Lietuvoje, bus reali pagalba.“

Ministro duomenimis, šiuo metu prekybos centras „Lidl“ domisi teritorija Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje.

Per savaitę balti kiaušiniai pabrango 5 proc., iki 4,71 Lt už dešimties vienetų dėžutę, kai rudų kiaušinių kainos augo 1 proc., iki 4,33 Lt už dešimt vienetų, rodo Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos duomenys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją