Anykščių rajone ūkininkaujantis Audrius Juška kasmet agurkus ir pomidorus sodina į 2 ha plotą užimančius šiltnamius.

„Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, pirksiu daigų Lenkijoje. Šiuo metu, kai pas mus naktimis dar kanda speigas, ten šiltnamiuose daigai jau auga”, – sakė A.Juška.

Už daržovių daigus, kurių pakaks visiems šiltnamiams užsodinti, ūkininkas turės sumokėti 72 tūkst. litų. Pats juos augindamas, net be darbų vertės, turėtų išleisti kone 150 tūkst. litų. Mat daiginimo kainą smarkiai išpūstų išlaidos dujoms, elektrai ir trąšoms.

Pasak pardavėjų, smulkieji ūkiai daržovių sėklas ir šiemet perka neblogai. Galbūt vildamiesi, kad šiemet už pernykštę nesėkmę atsigriebs. O stambieji ūkininkai į neviltį varo sėklomis prekiaujančias įmones.

„Dabar – pats daigų užsakymų laikas. Tačiau mūsų ūkininkai, skirtingai nei skandinavai, neturi jokio tautiškumo ir ignoruoja savo pardavėjus”, – barėsi sėklomis prekiaujančios bendrovės „Kėdainių šiltnamiai” gamybos direktorius Romualdas Valevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)