„Siekdami patenkinti augantį ūkininkų poreikį didelėms paskoloms, pirmąjį šių metų pusmetį planuojame pasiūlyti naują sindikuotų paskolų produktą, kai kredituojant ūkininką kartu su vietine kredito unija dalyvaus ir Lietuvos centrinė kredito unija. Sindikuotos paskolos bus teikiamos su Žemės ūkio paskolų garantijų fondo garantijomis“, – teigia Lietuvos centrinės kredito unijos valdybos pirmininkas Fortunatas Dirginčius.

Išduotų paskolų kiekis ūkininkams, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 13 proc. ir 2011 m. gruodžio 31 d. buvo išduotos 4209 paskolos. Tai sudarė 19 proc. bendro kredito unijų išduotų paskolų skaičiaus.Vidutiniška ūkininkams išduotos paskolos suma 2011 m. ūgtelėjo 6 proc. ir siekė 65 tūkst. litų.

Aktyviausiai 2011 m. buvo kredituojami Raseinių, Šilutės ir Telšių ūkininkai. Šiuose regionuose ūkininkams 2011 m. gruodžio 31 d. buvo išduotos 796 paskolos, kurių bendra suma 53 mln. litų. Vidutiniškai didžiausias paskolas per praėjusius metus ūkininkams išdavė Panevėžio kredito unija, kurioje vidutinė paskola ūkininkui sudarė 136 tūkst. litų. Panevėžio kredito unijos 2011 m. ūkininkams išduotų paskolų suma buvo pati didžiausia iš visų kredito unijų – ji siekė 29 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją