Ūkininkas J.Stankevičius teismo metu savo kaltės nepripažino, teigė, kad ūkyje visus darbus atlieka pats, padedant šeimos nariams, svetimų žmonių darbu ir pagalba nesinaudoja. Albinas Bundza jo ūkyje prieš gerus metus apsigyveno kaip benamis, po savo tetos mirties netekęs gyvenamosios vietos. Ūkininkas sakė, kad jo pasigailėjęs, leidęs gyventi po savo stogu be jokių susitarimų. „Albinas mano naudai jokių darbų nedirbo, o tik dėl savęs, nes atvykęs atsivežė avį ir ją laikė. Kartais jam duodavau cigarečių, maisto, paskolindavau pinigų, bet tai nebuvo atlygis už darbą”, – kalbėjo J.Stankevičius.

Valstybinės darbo inspekcijos Alytaus skyriaus darbo inspektorė Daiva Šarkienė pateikė savus pastebėjimus: „Gavome pranešimą, kad Talokių kaimo ūkininko Juozo Stankevičiaus ūkyje nuolat dirba samdomų darbininkų. Su Simno policijos nuovados tyrėju Albinu Linkevičiumi nuvykę radome ūkininko tvarte dirbantį Albiną Bundzą. Jis paaiškino, kad šiame ūkyje gyvena ir dirba visus darbus. Už tai šeimininkas jam suteikė gyvenamąją vietą, duoda maisto, cigarečių, o kai reikia – ir pinigų. Tas pačias aplinkybes samdomas darbininkas patvirtino raštiškai.”

Vėliau A.Bundza keitė savo teiginius, aiškino, kad pragyvenimui užsidirbdavo plušėdamas pas žmones kaime. Kai atvyko inspektorė, jis tvarte ruošė vietą savo avims.

Liudytojas, policijos tyrėjas A.Linkevičius patvirtino darbo inspektorės pastebėjimus, dar tikino girdėjęs, kad anksčiau šiame ūkyje yra dirbęs kitas darbininkas.

Su Talokių kaimu besiribojančio Jurgiškių kaimo gyventoja Albina Mačionienė kaip liudytoja teigė, kad seniai pastebėjusi J.Stankevičiaus ūkyje dirbančius svetimus žmones. Pastaruoju metu matytas darbininkas prižiūrėjo gyvulius, kasė bulves, vežė mėšlą.

Įrodyta, kad ūkininko J.Stankevičiaus valdose A.Bundza dirbo nelegaliai.

Teisėja pažeidėjui J.Stankevičiui skyrė šešių tūkstančių litų baudą.