Kaip šią rungtį įveiks kitos finalininkės? Kai kurios, dalyvavusios susirinkime „Ūkininko patarėjo“ redakcijoje, – ji rengia konkursą, – taip pat sutriko, sužinojusios apie bikini rungtį, bet kovoti dėl žaviausios ūkininkaitės vardo neatsisakė.

Pirmasis „Mis ūkininkaitės“ konkursas vyko 2007 m. Kadangi jame galėjo dalyvauti ir nepilnametės, bikini rungties nebuvo.

Šiųmečiame, antrajame tokiame konkurse dalyvauja tik pilnametės. Konkurso finale jos dar varžysis naščių nešimo, talentų, elegancijos, gėlių puokštės kūrimo padedant floristikos meistrui Marijui Gvildžiui rungtyse.

Konkursas sumanytas norint parodyti, jog kaime daug gražių, gabių merginų. Ir vaikinams nebūtina belstis į užsienį ieškoti nuotakų.

„Mis ūkininkaitės 2010“ finale koncertuos muzikos grupė „N.E.O.“, „Kauno šampanis choras“, šoks sportinių šokių pora Saulius Skambinas ir Beatričė Skabickienė. Renginį ves aktorius Egidijus Stancikas.

Konkurso finalininkės – iš įvairių šalies kampelių: Kauno, Raseinių, Prienų, Panevėžio, Plungės, Vilkaviškio, Biržų, Tauragės, Kupiškio, Kretingos rajonų.