Iki kursų pradžios J. Šakalienė jau mokėjo kompiuterį įjungti, išjungti, rinkti tekstą, taisyti klaidas. Proga patobulinti kompiuterinio raštingumo įgūdžius pasitaikė, kai vykdant projektą „Bibliotekos pažangai“ Lentvario bibliotekoje atsirado šeši kompiuteriai.

„Aš tiesiog susirgau nauja liga: kompiuteriu. Nebuvo nė vienos dienos, kad po 10 valandos ryto aš neprisėsčiau prie šio man naujo žaisliuko, kartais kartu su savo aštuonmečiu anūku Audriumi“, - pasakojo J. Šakalienė.

Nors ir dabar dar kartais prireikia bibliotekininkių pagalbos, moteris kompiuteriu susirašinėja su draugėmis, skaito naujienas internete.

Kol kas J. Šakalienė socialiniuose tinkluose nesiregistruoja ir pokalbių programomis nesinaudoja – daug laiko atima dainavimas ir šokiai. Šias pramogas pašnekovė atrado, kai kompiuterių kursuose sutiko bendraminčių. Anksčiau moteris į biblioteką skubėdavo kiekvieną rytą, dabar dėl naujų veiklų tam ne visada užtenka laiko.

Jelena Šakalienė
„Draugų pilna, užsiėmimų. Esu labai patenkinta ir grįžti į Vilnių, kur anksčiau gyvenau, visai nenoriu. Gyvenimas pasikeitė iš esmės. Prisiminiau laikus, kai lankiau baleto mokyklą...“, - pasakoja J. Šakalienė.

Moteris stebisi, kodėl vyresni žmonės naujų technologijų bijo. „Mano draugės nemoka naudotis net mobiliuoju telefonu. Aš jas to mokau. Tai ką jau kalbėti apie kompiuterį?“, - teigė ji.
J. Šakalienė aiškino bendraujanti su moterimis, nebijančiomis savo amžiaus, naujovių ir kurios moka naudotis bent jau mobiliuoju telefonu.

Surado kare dingusį uošvį

Labiausiai internetas J. Šakalienei pasitarnavo ieškant II Pasaulinio karo metu dingusio vyro tėvelio. Nuo 1983 m. ieškotą vyrą pavyko rasti, kai moteris parašė elektroninį laišką Rusijoje rodomai televizijos laidai „Lauk manęs“.

Čerepovec mieste, Vologodsko apskrityje amžino poilsio atgulusio vyro tėvelio kapą J. Šakalienė aplankė šią vasarą.

Ateityje J. Šakalienė planuoja įsigyti kompiuterį. Tačiau dėl menkų pensijų ir vasaros kelionės į Rusiją kompiuteriui susitaupyti sunku. „Tačiau laikui bėgant kompiuterį turėsime“, - sakė moteris.

Visgi kad ir koks geras daiktas būtų kompiuteris, pašnekovė nesiskiria ir su knygomis. Daugiausia moteris skaito klasiką, mėgsta detektyvus. „Gėda kartais, tačiau visai nejaučiu savo metų. Šoku daugiau už dukrą“, - kalbėjo ilgai gyventi besiruošianti moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją