Viduje girdėjo girtus balsus - nenorėjo įsileisti. Čia dar buvo Joninės švenčiamos - kompanija pagiriojosi. Vis dėlto įsileido.

„Kur mano antukas?” - klausė moteris ant stalo pastebėjusi nukirstą antinėlio galvą ir kojytes.

Namiškiai puolė slėpti įkalčius.

„Iš kur ant taburetės atsirado kraujo, ant grindų - pūkų?” - toliau klausinėjo moteris. Pamačiusi, kad gražiuoju nesusikalbės, iškvietė policiją.

Prisistatė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai. Jie greitai išaiškino, kad paukštį pavogė ir jam galvą nukirto L.Armanavičiūtės sugyventinis Giedrius Vasiliauskas.

Kriminalą Punios kaime baigė tirti Daugų policijos nuovados Punios seniūnijos inspektorius. G.Vasiliauskas fantazijos nevaržė: šuo antinėlį už kaklo pagriebė. Jis jį gelbėdamas galvą nukirto. Girtas buvo, todėl taip pasielgė.

Ką veikė kompanijoje, aiškino ne tik L.Armanavičiūtė, bet ir sugyventinių sugėrovė Danguolė Beniuškevičienė. Ogi šventė Jonines. Turėjo alkoholinių gėrimų, net pilstuko, tik užkandos neliko, todėl ir krito į akį kaimynės paaugintos antys.

Administracinio teisės pažeidimo byla dėl smulkaus svetimo turto grobimo atsidūrė Alytaus rajono apylinkės teisme. Ją vakar išnagrinėjo teisėja Vaidutė Stangvilienė.

Nedirbančiam ir valkataujančiam 33-ejų metų G.Vasiliauskui, ne kartą baustam administracine tvarka, už antino pagrobimą skyrė 400 litų baudą.