„Skirtingai nei tarpukario Lietuvoje, šiandien LŪS – nepolitinė organizacija. Išlikti tokiems nėra paprasta, ypač siekiant daryti įtaką valdžiai, kad jos sprendimai būtų palankūs ūkininkams, – susirinkusiems į šventę ūkininkams ir renginio svečiams kalbėjo LŪS pirmininkas Jonas Talmantas. – Bendradarbiavimui reikia daug žinių, išmanymo, su laiku ateinančios patirties. Esu įsitikinęs, kad mūsų tikslas gerinti ūkininkavimo sąlygas turi visas galimybes virsti tikrove.“

J.Talmantas apgailestavo, kad vis dar vangiai surenkamas nario mokestis. Dėl ilgai nemokamų mokesčių iš sąjungos neseniai pašalinti 9 rajonai.

Antra vertus, kai kurie rajonų skyriai vėl tapo aktyvūs ir įsiliejo į bendrą LŪS veiklą. Šiuo metu LŪS sudėtyje yra 37 rajonų skyriai, vienijantys 4,3 tūkst. žemdirbių. Jie sumoka 1–4 tūkst. Lt nario mokesčio. „Esame viena brangiausių organizacijų, bet ar tai yra daug palyginti su milijoninėmis išmokomis? Juk LŪS ne kartą išreikalavo, kad išmokos būtų gaunamos anksčiau, nevėluotų“, – kalbėjo J.Talmantas.

Pirmininkas įsitikinęs, kad LŪS išlaikyti reikėtų įvesti privalomą mokestį visiems ūkininkams. „Gana dirbti už visus, kai mūsų iškovota nauda atitenka visiems žemdirbiams, o mes, mokantys mokesčius, sulaukiame tik pašaipių replikų“, – aiškino J.Talmantas.