Tiesa, mėgstantiems dažnai lankytis turgavietėse ne tas pats, kurią pasirinkti. Antai laidų vedėja Lidija Rasutis lankosi tik Halės turguje. Ji esą tik čia randa tokių nuoširdžių patarėjų. Ūkininkai jai kruopščiai išrenka prisirpusias uogas, taip pat praneša, kada turės šviežių.

Kirpėja Erika Guscevičienė gyvena netoli Halės turgavietės, tačiau dažnai lankosi Kalvarijų turguje. Važiuoti toliau nuo namų ją įpareigoja senelė, jau keletą dešimtmečių ištikima tik šiam turgui. E.Guscevičienė laikosi močiutės nuomonės: tik čia galima gauti tokių skanių kopūstų ir agurkų. Tiesa, jie šiek tiek brangesni nei kitose turgavietėse.

L.Rasutis: "Šio turgaus darbuotojai geriausi"

Televizijos laidų vedėja L.Rasutis Halės turguje lankosi jau kelerius metus. Kodėl būtent jame? Kaip tvirtina pati, daugiausia įtakos tam turi turgaus prekiautojų draugiškumas. "Jie mane visada pasitinka su plačiomis šypsenomis, nesvarbu, koks oras", – lietingą dieną vaikštinėdama po turgų šypsojosi L.Rasutis.

Ji visada įdėmiai išklauso ūkininkų patarimus dėl daržovių ar uogų, nes, anot pačios, nemėgsta niekur skubėti.

Pastaruoju metu energingąją vilnietę į turgų vilioja vėlyvosios avietės. Šios uogos – jos mėgstamiausios. Aviečių L.Rasutis kaskart randa pats tą patį ūkininką.

Iš turgaus moteris neišeina be gėlių. Yra įsitikinusi, kad jų čia galima įsigyti pigiausiai. Kokie kiti, laidų vedėjos nuomone, Halės turgaus pranašumai? "Man patinka, kad čia švaru, jaučiuosi kaip parduotuvėje", – kraudamasi į krepšį prekes sakė L.Rasutis. Netgi dėl tualetų neturėjo jokių priekaištų – šioje turgavietėje jie visada tvarkingi.

Netoli namų, o tai ypač aktualu prisikrovus krepšius produktų, – dar viena lankymosi Halės turguje priežastis.

Tiesa, pieno produktus moteris perka tik prekybos centruose.

E.Guscevičienė: "Kalvarijų turguje kopūstai skaniausi"

Vilnietė kirpėja E.Guscevičienė gyvena greta Halės turgavietės, tačiau dažnai lankosi Kalvarijų turguje. Moteris prižiūri netoliese gyvenančią savo senelę, o ši jau keletą dešimtmečių ištikima tik šiai turgavietei. E.Guscevičienė teigė ir pati pastebėjusi: kai kurie produktai šioje turgavietėje iš tiesų geresni nei kitur. Dideliu pranašumu ji laiko ir čia prekiaujančių ūkininkų paslaugumą. Nupirktą maišą bulvių pardavėjai visada pasisiūlo atvežti iki namų.

"Pirkdama bulvių sau, visada nuperku ir senelei. Ji jau žino, kad į namus jas atveš pažįstami ūkininkai", – šypsojosi E.Guscevičienė.

Moteris taip pat gyrė turgavietės mėsos skyrių. Jame užsibūna ilgiausiai. Čia gausus avienos, vištienos pasirinkimas.

Ar perka vilnietė drabužius šiame turguje? "Galbūt yra gerų prekių, tačiau nepatogu matuotis tiesiog lauke", – Kalvarijų turgaus trūkumą įvardijo kirpėja.

Pro E.Guscevičienės akis praslysta ir žuvies paviljonas. Moteris įsitikinusi: jame labai mažas pasirinkimas, be to, nemalonus kvapas. Dėl kvapo ji aplenkia ir turgavietės tualetus. "Na nebent einu su senele, tada net nebandau ginčytis. Ji įsitikinusi, kad Kalvarijų turgus geriausias visame Vilniuje", – juokėsi E.Guscevičienė.

Halės turgus

Švara*****

Turguje visada švarus grindinys ir sienos. Visos prekės po stogu, todėl lietus nekelia rūpesčių. Veikia naujai suremontuoti tualetai. Tiesa, mokami (apsilankymas – 1 litas).

Modernumas*****

Treji metai – prieš tiek laiko turgavietė rekonstruota. Stilingos stiklo sienos, pertvaros teikia jaukumo. Turguje atskiri drabužių, daržovių, mėsos ir kitų produktų skyriai.

Darbo laikas*****

Turgus dirba nuo 7 iki 18 val. darbo dienomis (išskyrus pirmadienius) ir šeštadieniais, sekmadienį – iki 16 val. Taigi į jį užsukti galima ir po darbo.

Pasirinkimas*****

Nemažas ekologiškų produktų pasirinkimas. Galima įsigyti ne tik maisto, drabužių, ūkiškų prekių, bet ir naminių gyvūnų priežiūros reikmenų. Veikia dvi vaistinės. Kalvarijų turgus

Švara**

Kalvarijų turguje teks apsišarvuoti kantrybe. Lyjant lietui nebus, kur pasislėpti, nes paviljonų čia vos keli. O ir juose nelabai tvarkinga. Veikia remonto laukiantys tualetai. Mokami (apsilankymas – 50 centų).

Modernumas**

Turguje rekonstruota tik dalis paviljonų, kiti senos statybos. Prekiautojai laukia palapinėse arba tiesiog išdėstę prekes lauke.

Darbo laikas***

Turgaus darbo laikas trumpesnis negu Halės. Čia prekių rasti pavyks kasdien (išskyrus pirmadienius) nuo 7 iki 16 val. Tiesa, neretai dėl prasto oro ūkininkai išsiskirsto daug anksčiau.

Pasirinkimas***

Daržovių, mėsos ir kitų produktų pasirinkimas gana didelis. Kalvarijų turguje mažesnė žuvies ir medaus pasiūla. Už daugelį maisto produktų sumokėsite brangiau nei Halės turguje.