Nors daugailiškiai vos kartą buvo išsiveržę į priekį, o kartais atsilikdavo net 10-13 taškų skirtumu, šeimininkai pergalę pasiekė nelengvai.

Antroje varžybų dalyje svečiai ėmė sėkmingiau pataikyti į krepšį, aktyviau gintis, todėl skirtumas pradėjo tirpti, kol galiausiai rezultatą persvėrė savo naudai – 75:76. Tiesa, netrukus keturvalakiečiai jį išlygino (77:77) ir sugebėjo laimėti susitikimą.

Aukštaičiams koją galėjo pakišti ne tik ilga kelionė (į varžybas jiems teko keliauti autobusiuku maždaug keturias valandas), bet ir trumpesnis atsarginių žaidėjų suolelis. Be to, kaip juokavo žaidėjai, šeimininkams greičiausiai padėjo aukštesnės jėgos, mat jų gretose žaidė Keturvalakių parapijos klebonas Vaidotas Labašauskas.

Tuo tarpu daugailiškių komandos nariais tapo Lietuvos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Vygaudas Ušackas su sūnumi Raimundu. Būtent klebono ir diplomato iniciatyva įvyko ir pirmosios, ir antrosios varžybos.

Jų dalyviai juokėsi, kad susitikimas buvo skirtas Lietuvos vyrų rinktinės pergalei prieš kroatus Pekino Olimpinės žaidynėse paminėti. Mat varžybos vyko praėjus vos keletui valandų po nacionalinių krepšinio komandų rungtynių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją