“Duonos gamybos įmonės labai aktyviai išreiškė norą dalyvauti šiame švietėjiškame renginyje. Baigus rinkti dalyvių paraiškas paaiškėjo, kad dėl „Geriausios lietuviškos duonos“ titulo varžysis 10 įmonių. Jos renginiui pristatė net 23 geriausius savo gaminius. Tai ne tik tradicinės tamsios duonos, bet ir keletas šviesios duonos gaminių“, - sako KTU Maisto instituto Juslinės analizės laboratorijos vedėja dr. Aldona Mieželienė.

Duonos produktų vertinimas KTU Maisto institute bus atliekamas dviem turais. Pirmajame ture produktus vertins KTU Maisto instituto vertintojų grupė, atrinkta ir apmokyta pagal LST ISO 5496 reikalavimus, o taip pat ir nepatyrę vertintojai – vartotojai.

Antrajame geriausios duonos rinkimų ture produktus vertins komisija, sudaryta iš Žemės ūkio ministerijos ir kitų valstybinių, mokslo, kontroliuojančių institucijų atstovų. Pagrindiniais vertinimo kriterijais bus laikomos duonos gaminių juslinės (skonis, kvapas, tekstūra ir kt.) savybės, tradiciškumas, pakuotės patrauklumas ir kt.

Nugalėtojams KTU Maisto institute birželio mėnesio pabaigoje bus įteikti prizai, diplomai bei renginio nugalėtojo logotipas. Įmonės, kurių gaminiai taps laureatais ir prizininkais, savo pakuotę galės papuošti logotipu, gaus diplomą, o renginio rezultatų duomenis galės naudoti reklamoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją