Duonos produktų vertinimas KTU Maisto institute bus atliekamas dviem turais. Pirmajame ture produktus vertins KTU Maisto instituto vertintojų grupė, atrinkta ir apmokyta pagal LST ISO 5496 reikalavimus, o taip pat ir nepatyrę vertintojai – vartotojai.
Antrajame geriausios duonos rinkimų ture produktus vertins komisija, sudaryta iš Žemės ūkio ministerijos ir kitų valstybinių, mokslo, kontroliuojančių institucijų atstovų. Pagrindiniais vertinimo kriterijais bus laikomos duonos gaminių juslinės (skonis, kvapas, tekstūra ir kt.) savybės, tradiciškumas, pakuotės patrauklumas ir kt.
Nugalėtojams KTU Maisto institute birželio mėnesio pabaigoje bus įteikti prizai, diplomai bei renginio nugalėtojo logotipas. Įmonės, kurių gaminiai taps laureatais ir prizininkais, savo pakuotę galės papuošti logotipu, gaus diplomą, o renginio rezultatų duomenis galės naudoti reklamoje.