Kasmet pasibaigus šildymo sezonui, Vilniaus šilumos tinklai pradeda hidraulinius bandymus bei šilumos tiekimo trasų atkarpų rekonstrukcijas. Įmonės teigimu, šie darbai reikalingi tam, kad visas 758 km šilumos tiekimo tinklas veiktų efektyviai ir sklandžiai, o klientus šiluma ir karštas vanduo pasiektų patikimai bei užtikrintai.

Anot VŠT Klientų komandos vadovo Lauryno Jakubausko, šiemet iš viso planuojama atnaujinti 6,2 km nematomo šilumos kelio, o į rekonstrukcijas investuojama apie 10 mln. eurų.

„Šią vasarą planuojame rekonstruoti septynis šilumos tiekimo trasos ruožus, kurie apims apie 6 kilometrus vamzdyno. Didžioji dalis darbų vyks gyvenamuosiuose rajonuose, todėl intensyviai bendraujame su gyventojais, organizuojame susitikimus, kuriuose supažindiname bendruomenes su darbų specifika ir būsimais nepatogumais. Suprantama, kad rekonstrukcijų metu įprastas gyvenimas šiek tiek koreguojasi, todėl dedame visas pastangas, kad laikini nepatogumai būtų kaip įmanoma mažesni“, – sakė jis.

VŠT Infrastruktūros komandos vadovo Jono Kimonto teigimu, atnaujinti vamzdynai turi geresnę šilumos izoliaciją, dėl to yra efektyvesni, reikalauja mažiau priežiūros, turi gedimų kontrolės sistemas, leidžiančias lengviau nustatyti vamzdžio pažeidimus ar atsiradusius defektus.

„Rekonstruoti vamzdynus yra būtina norint turėti patikimą centralizuoto šildymo tiekimą. Taip pat mažėja šilumos nuostoliai ir CO2 išmetimas į aplinką. Rekonstruotų vamzdynų eksploatavimo ir remonto sąnaudos yra mažesnės“, – pažymėjo J. Kimontas.

Paskutinį kartą dideli rekonstrukcijų projektai Vilniuje vyko 2021 metais, kai Senamiestyje, Naujamiestyje, Karoliniškėse, Viršuliškėse ir Pilaitėje buvo pakeista 5,2 km vamzdynų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją