Anot „Litgrid“ vadovo Roko Masiulio, atnaujinimo metu pastotėse bus keičiami visi pirminiai 110 kV įrenginiai ir jiems skirtos konstrukcijos, įdiegiami nauji valdymo ir ryšio įrenginiai, didinamas nuotoliniu būdu valdomų prijunginių skaičius, sumontuojamos saulės elektrinės. Tikimasi, kad dėl to sumažės pastočių eksploatacinės išlaidos ir padidės elektros energijos tiekimo patikimumas.

„Siekdami šalies energetinės nepriklausomybės, tikslingai įgyvendiname ne tik sinchronizacijos, tačiau ir strateginės infrastruktūros projektus – atnaujiname mūsų transformatorių pastotes šiuolaikiška, efektyvesne ir aplinkai palankesne įranga. Šie planiniai skirstyklų rekonstrukcijos darbai prisidės prie bendro Lietuvos elektros tinklo stabilumo ir saugumo užtikrinimo“, – sakė R. Masiulis.

„Litgrid“ viešuosius pirkimus paskelbė Šilutės rajono Usėnų, Vilkaviškio rajono Kudirkos Naumiesčio, Panevėžio rajono Berčiūnų, Šiaulių miesto Dainų, Kretingos rajono Kartenos ir Kupiškio rajono Subačiaus transformatorių pastočių rekonstrukcijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją