Tai pranešė Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „BelTA“, remdamasis Energetikos ministerija.
Pasak žinybos atstovų, prieš sinchronizuojant jėgainės antrojo bloko turbogeneratorių su energetikos sistema buvo atlikta daug darbų, leidusių pasiekti reaktoriaus kritinę būseną, vėliau – minimalų kontroliuojamą galios lygį, kuris paskui buvo padidintas iki 40 proc.

Pranešime teigiama, kad „visos technologinės operacijos buvo atliktos laikantis reglamento ir būtinų saugumo reikalavimų“.

„Antrasis blokas sėkmingai įjungtas į jungtinę energetikos sistemą, jo gaminama elektra tiekiama vartotojams šalyje“, – sakė žurnalistams Baltarusijos energetikos ministras Viktoras Karankevičius.

Anot ministerijos atstovų, specialistai etapais paleis reaktorių visu pajėgumu. Pradėti bloko pramoninę eksploataciją planuojama šiais metais.

Baltarusija 2 400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, kuris yra nuo Vilniaus už 50 kilometrų. Jėgainę sudarys du 1 200 MW galios blokai.

Lietuva kritikuoja projektą, kuris, šalies specialistų nuomone, realizuojamas pažeidžiant branduolinio saugumo reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją