„Informuojame, kad Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė pasirašė įsakymą kuriame nurodoma, kad Alytaus mieste 2022–2023 m. šildymo sezono pabaiga yra balandžio 12 d.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė ir Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovai gali savarankiškai spręsti dėl 2022–2023 m. šildymo sezono pabaigos nustatymo, užtikrinant higienos normose reglamentuotus patalpų mikroklimato parametrus“, – nurodo savivaldybė.

Į šalį plūstelėjus šilumos bangai ir nusistovėjus vidutinei oro temperatūrai, Kaunas nuo šio ketvirtadienio skelbia šildymo sezono pabaigą, pranešė miesto savivaldybė. Pirmieji pokyčių sulauks daugiabučių namų gyventojai. Dėl švietimo ir sveikatos įstaigų bus sprendžiama kitą savaitę.

Savivaldybė primena, kad šilumos vartotojai turi teisę patys nuspręsti dėl daugiabučių namų šildymo pradžios ir pabaigos, nepažeisdami nustatytų higienos normų.

„Kaip ir kasmet norintieji šildymo sezoną pratęsti, gali kreiptis į daugiabučio namo, butų ir kitų patalpų savininkų bendrojo naudojimo objektų valdytoją. Tam reikia daugumos (50 proc. +1) daugiabučio namo bendraturčių sutikimo.

Svarbu žinoti, kad kompensacijos už šildymui suvartotą šilumą nuo oficialios šildymo sezono baigimo datos nėra skaičiuojamos. Jos fiksuojamos tik už šilumą, sunaudotą karštam vandeniui ruošti. Dėl atšilusių orų šįmet Kaunas šildymo sezoną baigia anksčiau nei įprastai. Pernai sprendimas nutraukti šildymą priimtas balandžio 25 d., o užpernai – gegužės 6 d.“ – nurodoma pranešime.

Kėdainių rajono savivaldybės administracija taip pat informuoja, kad atšilus oro temperatūrai, balandžio 12 dieną, trečiadienį, skelbiama šildymo sezono pabaiga.

„Gydymo įstaigos turi savo katilines, jie patys apsisprendžia, kada joms geriausia baigti šildymo sezoną. Švietimo įstaigoms taip pat taikoma ta šildymo sezono pabaiga, tad tikimės, kad nebebus šalta ir poreikio vėl joms įjungti šildymą nebebus. Specialistai sužiūrėjo prognozes, jos tikrai geros – gal kiek netikėta, bet šiemet pavasaris atkeliavo ypač šiltas“, – administracijos direktorių Arūną Kacevičių cituoja „Rinkos aikštė“.

Delfi primena, kad taip pat šildymas nutraukiamas ir kituose šalies miestuose. Pasvalyje jis baigsis balandžio 12 dieną. Pranešama, kad tokia pati data numatyta ir Rokiškyje. Šildymas nutrauktas ir sostinėje, Vilniuje. Klaipėda, Šiauliai ir Panevėžys dar nepranešė apie šildymo sezono pabaigą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją