Anot jos, „Elektrum Lietuva“ pasiūlymų kainas sumažino 2 proc., nepasikeitusi išliko „Enefit“ bei „Ignitis“ kainodara.

Kassavaitinėje LEA trijų didžiųjų tiekėjų planų kainų apžvalgoje teigiama, kad šią savaitę 24 ir 36 mėn. trukmės planų fiksuotu elektros tarifu siekė 27 ct/kWh (dvi laiko zonos) ir 28 ct/kWh (vienos laiko zonos).

„Visų 3 tiekėjų siūlomos dviejų laiko zonų naktinio tarifo kainos siekia 19,2–25,8 Eur/kWh ir yra mažesnės už valstybės kompensacijos žemutinę ribą (0,28 Eur/kWh)“, – rašoma joje.

LEA pažymi, jog palyginus su gruodžiu, didmeninės elektros kainos vasarį buvo dvigubai mažesnės, tad ir tiekėjai buitiniams vartotojams siūlė mažesnius planų tarifus.

Agentūros duomenimis, nuo šių metų pradžios fiksuotos kainos planai sumažėjo 23–24 proc.: „Ignitis“ kainas šiais metais sumažino vidutiniškai 15 ct/kWh, „Elektrum Lietuva“ – vidutiniškai 11 ct/kWh, „Enefit“ – vidutiniškai 8 ct/kWh.

„Buitiniams vartotojams siūlomų fiksuotų planų tarifus žemyn spaudžia nuo metų pradžios išliekančios žemos didmeninės kainos, nepaisant to, kad vasario mėnesio vidutinė „Nord Pool“ biržos kaina, palyginti su sausiu, padidėjo 11,3 proc. ir siekė 11,5 ct/kWh“, – pažymima LEA apžvalgoje.

Agentūros pateikiamais duomenimis, šiuo metu ilgiausią – 84 mėn. trukmės – planą siūlo „Enefit“. Šis tiekėjas ir „Elektrum Lietuva“ dar siūlo sudaryti sutartis 36 mėn., o 24 mėn. ir 12 mėn. planus galima pasirinkti pas „Ignitis“.

„Elektrum Lietuva“ vienintelis siūlo vienos laiko zonos fiksuotą planą 6 mėn. arba 36 mėn. su galimybę tiekėjui kas pusmetį peržiūrėti kainą. Šių planų kilovatvalandės kaina yra mažesnė už 28 ct/kWh ribą, iki kurios kompensaciją taiko valstybė.

Planų su nefiksuota elektros energijos kaina (vienos laiko zonos) kaina vasarį, palyginti su sausiu, vidutiniškai padidėjo 5,3 proc. ir siekė 23,7 Eur/kWh.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją