Jau eilę mėnesių Maskva sistemingai apšaudo Ukrainos energetikos tinklus, todėl milijonai žmonių vidury žiemos lieka tamsoje ir šaltyje.

ES gruodžio mėnesį pranešė, kad finansuos 30 mln. LED lempučių pirkimą Ukrainai už 30 mln. eurų, kad padėtų spręsti didelio masto elektros tiekimo sutrikimų problemą.

„Šią savaitę prasidėjo senų elektros lempučių keitimo taupiomis LED lemputėmis programa“, – tviteryje pranešė Ukrainos ministras pirmininkas Denisas Šmyhalis. Jis taip pat padėkojo Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen, kuri kartu su ES vadovu Charlesu Micheliu atvyko į Kyjivą dalyvauti ES ir Ukrainos aukščiausiojo lygio susitikime.

Ukrainiečiai pašto skyriuose gali pasikeisti penkias senas lemputes į penkias LED lemputes.

Per tris dienas pakeista daugiau kaip 750 tūkst. lempučių, o kitą savaitę į Ukrainos regionus bus išsiųsta šeši milijonai LED lempučių, sakė D. Šmyhalis.

U. von der Leyen paskelbė, kad ES pateiks Ukrainai 35 mln. LED lempučių, t. y. penkiais milijonais daugiau, nei buvo žadėta iš pradžių.

Gruodžio mėnesį ji sakė, kad LED lemputės padės Ukrainai sutaupyti „vieną gigavatą“ elektros energijos, o tai prilygsta „metinei atominės elektrinės generacijai“.

„Tamsos laikais mes esame kartu su savo draugais ukrainiečiais“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją