Šiauliuose jau esame įrengę du naujus autotransformatorius, dabar dėmesį skirsime Šiaulių pastotės įrangos atnaujinimo ir laikinosios jungties įrengimo darbams. Modernizuota įranga dar labiau sustiprins elektros perdavimo tinklo patikimumą ir leis mums pradėti 330 kV Mūšos skirstyklos statybas. Laikinoji jungtis reikalinga, kad vykstant įrenginių rekonstrukcijai šalyje užtikrintume pastovų ir stabilų elektros tiekimą“, – sako „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Būsimoji laikinoji jungtis Šiaulių pastotėje sujungs elektros perdavimo linijas Jelgava–Šiauliai ir Šiauliai–Kaunas, taip užtikrinant patikimą elektros perdavimą vykstant Šiaulių transformatorių pastotės 330 kV mikroprocesorinių relinės apsaugos ir automatikos įrenginių atnaujinimo darbams.

Šiuos darbus atliks UAB „Tetas“. Projekto metu jau sumontuota elektros perdavimo tinklų įranga bus atnaujinta, suderinta prijungimui prie tinklo ir paleista. Darbų pabaiga numatyta šių metų spalio mėnesį. Projekto vertė 970 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją