Ministrų Kabinetas ketvirtadienio posėdyje palaikė tokią Energetikos ministerijos išvadą dėl tą numatančių Elektros energetikos ir Gamtinių dujų įstatymų pataisų, kurias Seimui pateikę Regionų frakcijos nariai Rita Tamašunienė ir Česlav Olševski.

Parlamentarai yra pasiūlę nustatyti, kad Lietuvoje veikiančioms tradicinėms ir valstybės pripažintoms religinėms bendruomenėms ir bendrijoms būtų taikomi tokie patys elektros ir dujų kainos tarifai kaip ir buitiniams vartotojams.

Lengvatos siūlomos elektros energijai, perkamai bendruomenių narių bendrosioms reikmėms, vartojamai religiniams objektams.

Pataisomis siekiama sumažinti Lietuvoje veikiančių tradicinių ir valstybės pripažintų religinių bendruomenių ir bendrijų energetinių išteklių išlaidas.

Energetikos ministerija pokyčiams siūlo nepritarti, argumentuojant, jog parlamentarų pasiūlymai yra plačios ir neapibrėžtos taikymo apimties, be to, projekte neatskleista, kokias konkrečias bendruomenių ar religinių objektų reikmes siūloma tenkinti.

Be to, ministerija pažymi, kad Vyriausybė jau yra nustačiusi kompensacijas už elektrą nebuitiniams vartotojams, kuriems šiemet valstybė padengia pusę skirtumo tarp įsigyjamos ir minimalios 24 ct/kWh elektros kainos ribos, o kitąmet ši riba padidės iki 28 ct/kWh.

Vyriausybė taip pat ketina kompensuoti papildomą dedamąją prie elektros persiuntimo paslaugos kainos.

„Atsižvelgiant į tai, Elektros energetikos įstatymo pakeitimo projekto tikslas – sumažinti Lietuvoje veikiančių tradicinių ir valstybės pripažintų religinių bendruomenių ir bendrijų išlaidas elektros energijai – jau yra įgyvendinamas“, – rašoma ministerijos išvadoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją