Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“ vertinimu, dujų suvartojimas Lietuvoje šiuo metu yra kur kas mažesnis nei terminalo pajėgumas.

Pasak SGD terminalo naudotojos dujų tiekėjos „Ignitis“ dujų didmeninės rinkos departamento vadovės Astos Virbickienės, bendrovė dujas klientams tiekia tiek iš terminalo, tiek iš Inčukalno saugyklos, kur turi atsargų, taip pat turi galimybę jų įsigyti ir dujotiekiu atsigabenti iš Lenkijos.

„Todėl dėl laikino mažesnio nei planuota Klaipėdos SGD terminalo dujinimo mūsų klientai jokių nepatogumų nepatirs, nes gamtinių dujų tiekimas ir iki šiol užtikrinamas iš alternatyvių šaltinių“, – pranešime teigė A. Virbickienė.

Atliekant remonto darbus „Klaipėdos nafta“ bendradarbiauja su laivo savininke „Hoegh LNG“, o apie sumažėjusius pajėgumus yra informavusi jo naudotojus ir rinkos dalyvius.

Šilumokaitis svarbus SGD terminalo technologiniuose šildymo bei aušinimo procesams, jo nepertraukiama veikla užtikrina maksimalų išdujinimo lygį.

Lietuvai nuo balandžio mėnesio nutraukus dujų tiekimą iš Rusijos Klaipėdos SGD terminalas įprastai dirbdavo didesniu nei nominalus pajėgumu. Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenimis, gruodžio 9–15 dienomis terminalas veikė 91 proc. pajėgumu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją