Pasak LSDP frakcijos seniūnės pavaduotojos R. Budbergytės, tai nebe pirmas atvejis, kuomet „Ignitis“ sukelia abejonių dėl galimo piktnaudžiavimo, todėl VERT situaciją turėtų panagrinėti išsamiau.

„VERT turėtų įdėmiai išanalizuoti „Igničio“ veiksmus vartotojų atžvilgiu, nes situacija kartojasi. Štai gegužės mėnesį VERT jau aiškinosi bendrovės kainodarą ir po šio įsikišimo „Ignitis“ ūmai pakeitė siūlomus tarifus. Dabar bendrovė vėl vienašališkai daliai nepriklausomo elektros tiekimo vartotojų siekia pakeisti sutartis.

Reguliuotojas šiandien dar kartą „Igničiui“ priminė, kad sutarties sąlygos negali būti keičiamos vienašališkai. Bet VERT taip pat gali įvertinti bendrovės veiksmus, ar nėra piktnaudžiavimo dėl padėties rinkoje“, – pažymi Seimo narė.

Opozicinės Socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė jau anksčiau yra išsakiusi kritiką už rinkos priežiūrą ir vartotojų teises atsakingoms valstybėms institucijoms, kad šios tik pasyviai stebi skandalų drebinamą elektros rinką.

„Staiga VERT atsibudo ir praregėjo, kad kažkas negerai su elektros kainodara. Ir pagaliau užsimena apie galimą „Ignitis“ piktnaudžiavimą. O juk didžioji žmonių dalis pasirinko būtent šį, valstybei priklausantį tiekėją, tikėdamiesi, kad kainos bus sąžiningos. Tyrimus tuoj pat turėjo pradėti ir Konkurencijos taryba, ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba“, – gegužę kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Primenama, kad bendrovės „Ignitis“ nepriklausomo tiekimo buitiniai vartotojai, pasirinkę nefiksuotą elektros kainą, penktadienį sulaukė pranešimų, kad jos nebelieka. Vietoje to bendrovė siūlo pasirašyti 36 mėnesių sutartis fiksuotais tarifais, kurie nuo 2023 metų sausio įsigalios tuo atveju, jeigu klientai „nieko nedarys“.

Savo ruožtu VERT pirmadienį pažymėjo, kad nepriklausomi elektros tiekėjai negali keisti sutarties vienašališkai, o klientas savo ruožtu turi teisę pakeitimams nepritarti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)