„Elenger“ į suskystintų gamtinių dujų rinką įžengė prieš 5 metus ir neilgai trukus tapo pirmaujančiu tiekėju Suomijoje ir Baltijos šalyse. Mūsų kompetencijas liudija ir konkurencinėje kovoje užsitikrintos 2 Klaipėdos SGD terminalo rezervavimo pozicijos iš dešimties galimų šių metų ketvirtąjį ketvirtį.

Šiandien į uostą atplukdytas SGD krovinys yra jau ketvirtas šį sezoną, tačiau ankstesnius, atplukdytus gegužę ir birželį mes įsigijome kartu su Lenkijos PGNiG. Didesnė dalis šiandien atgabentų dujų bus skirta Lietuvos vartotojams“, – pažymėjo „Elenger Lietuva“ vadovas Marius Kairys.

SGD krovinys per artimiausias dienas bus perkrautas į plaukiojantį terminalą „Independence“, o iš ten vamzdynais tiekiamas klientams.

„Isabella“ plaukioja su Graikijos vėliava, tai pernai pastatytas 295 metrų ilgio ir 46 metrų pločio tankeris, galintis gabenti 174 130 kubinių metrų suskystintų gamtinių dujų.

Mažąjį SGD terminalą Klaipėdoje „Elenger“ pradėjo nuomotis dar 2017 metais. 2019 metais buvo pasirašyta sutartis su „Klaipėdos nafta“ dėl „Independence“ rezervavimo ir dujų tiekimo vamzdynais iš plaukiojančio terminalo. Be to, „Elenger“ dalį dujų gabena specialiais vilkikais ir tiekia jas laivams bei autonomines sistemas turintiems vartotojams.

„Elenger“ yra didžiausia privati energetikos bendrovė Suomijos-Baltijos šalių regione. Ji savo vartotojams dujas tiekia vamzdynais, suspaustų gamtinių dujų (CNG) ir suskystintų gamtinių dujų pavidalais. „Elenger“ valdo didžiausią Estijoje dujotiekių tinklą, bendrovė taip pat aktyviai veikia tarptautinėse energijos rinkose, didina atsinaujinančios energetijos portfelį plėsdama saulės elektrinių bei biometano jėgainių pajėgumus.

„Elenger“ veikia Suomijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje. Estijoje bendrovė žinoma „Eesti Gaas“ vardu. 2021 grupės energijos pardavimo apimtys siekė 12 TWh. „Elenger“ turi 50 000 klientų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją