Pranešime žiniasklaidai pažymima, kad tai yra pirmasis tokio dydžio vėjo parkas Lietuvoje, pastatytas nuo 2016 m. bei prijungtas prie „Litgrid“ tinklo. Taip pat tai pirmasis vėjo parkas, pastatytas privačiomis lėšomis, nepasinaudojus jokia valstybės pagalba.

„Pirmosios Tryškių seniūnijoje iškilusio 13 vėjo jėgainių parko jėgainės pradėjo veikti 2021 m. pabaigoje, o 2022 m. rugsėjo mėn. buvo pilnai užbaigti rangos ir teritorijos sutvarkymo darbai“, – rašoma pranešime.

Elektrą vėjo elektrinių parke gamina „GE Renewable Energy“ 5,3 megavatų (MW) galios „Cypress“ vėjo jėgainės, o pastatyto parko bendra instaliuota galia siekia 69,3 MW. Vystytojų skaičiavimais, vėjo parke pagaminama elektra apie 17 proc. padidins Lietuvoje iš vėjo pagaminamos elektros energijos apimtis.

Projekto savininkai – 80 proc. akcijų valdanti „E energija“ grupė bei 20 proc. „GE Energy Financial Services“. Vėjo parko statybos buvo finansuojamos akcininkų lėšomis bei Vokietijos banko „Bayerische Landesbank“ suteiktomis paskolomis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją