Pranešama, jog atitinkamai rezoliucijai pritarė 99,99 proc. iš 85,83 proc. balsavusių PGNiG akcininkų. Kita vertus, sandoriui nepritariančių akcininkų grupės atstovas per susirinkimą pareiškė, kad ši rezoliucija bus užginčyta teisme ir ji neįsigalios bent tol, kol atitinkama byla bus nagrinėjama.

„Orlen“ dalininkai sandoriui pritarė praėjusio mėnesio pabaigoje.

Pagal susijungimo planą PGNiG turtą ir įsipareigojimus perims „Orlen“, o PGNiG akcininkai mainais gaus „Orlen“ akcijų – už vieną PGNiG akciją skiriama 0,0925 „Orlen“ akcijos.

Dėl šio sandorio „Orlen“ akcinis kapitalas didinamas 668 mln. zlotų iki 1,451 mlrd. zlotų, išleidžiant 534,5 mln. paprastųjų 1,25 zloto nominaliosios vertės akcijų. Naujos emisijos akcijos bus paskirstytos PGNiG akcininkams, jomis bus leidžiama prekiauti vertybinių popierių biržoje.

Lenkijos vyriausybė „Orlen“ ir PGNiG sujungimui pritarė prieš tris savaites, o Konkurencijos ir vartotojų apsaugos tarnyba (UOKiK) leidimą sandoriui davė kovo viduryje su sąlyga, kad PGNiG priklausančių dujų saugyklų operatorė per metus bus parduota niekaip su sandorio šalimis nesusijusiai įmonei.

„Orlen“ vadovas Danielis Obajtekas anksčiau sakė, kad susijungimą su PGNiG tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos.

Vyriausybės vertinimu, PGNiG prijungimas prie „Orlen“ padidins Lenkijos ir regiono energetinį saugumą, kuris dabartinėje geopolitinėje situacijoje yra ypač svarbus.

Šiuo metu valstybė valdo 71,88 proc. PGNiG akcinio kapitalo, o 28,12 proc. akcijų priklauso smulkiesiems akcininkams. Kita vertus, valstybė, dar neseniai valdžiusi 35,66 proc. „Orlen“ akcijų, per sandorius su „PKO PB“ ir PZU, sumažino savo dalį iki 31,14 procento. Likusios akcijos yra smulkesnių dalininkų žinioje.

Rugpjūčio pradžioje „Orlen“ pranešė užbaigęs pagrindinės konkurentės šalyje – „Lotos“ grupės – perėmimo sandorį.

Anot Lenkijos žiniasklaidos, po šių sandorių valstybei priklausanti „Orlen“ akcijų dalis veikiausiai bus padidėta iki 50 procentų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją