Šiaulių administracijos direktoriaus įsakymu šildymas visiems vartotojams bus pradėtas ne vėliau nei nuo ketvirtadienio, biudžetinės įstaigos, globos ir slaugos namai šildomi jau nuo praėjusios savaitės.

Kauno ir Klaipėdos savivaldybių atstovai BNS informavo, kad šildymo šią savaitę pradėti neplanuojama. To taip pat neketina daryti ir Vilnius – apie šildymo sezono pradžią, taip pat apie tai, kokios paramos galima tikėtis, sostinės valdžios atstovai tikisi pranešti ketvirtadienį.

Nuo pirmadienio centralizuotą šildymą tiekti pradėjo ir Jonavos, Kelmės, Pasvalio, Jurbarko rajonų bei Kalvarijos savivaldybės, prie jų šią savaitę prisijungs Tauragės, Vilkaviškio Anykščių, Marijampolės, Kėdainių rajonai ir kai kurie kiti miestai bei rajonai.

Panevėžio rajono, Šalčininkų, Rietavo, Rokiškio rajonų ir dalis kitų savivaldybių šildyti ne tik biudžetines įstaigas, bet ir gyvenamuosius namus pradėjo nuo praėjusios savaitės, Pagėgių savivaldybė – jau nuo spalio 1-osios.

Dalis savivaldybių iki šiol šildymą įjungė tik ugdymo, gydymo, slaugos ir globos įstaigoms.

Pradėdamos šildymą, savivaldybės įprastai vadovaujasi rekomendacija, kad tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra turi būti žemesnė nei 10 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)