Asociacijos laikinojo direktoriaus Edgaro Maladausko teigimu, du nauji vėjo jėgainių parkai jau buvo išbandyti, tačiau apie keturis mėnesius stovi be darbo, nes leidimų veiklai negauna dėl pakeistų reikalavimų.

„Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis sako, kad šie parkai šiemet pradėjo bandomąją eksploataciją ir elektrą jau gamina, tiekia ją į tinklą, bet vis dar neturi leidimo komercinei veiklai, nes neatitiko 2018 metais įsigaliojusių reikalavimų dėl reaktyviosios galios užtikrinimo.

Anot jo, šiuo metu tie reikalavimai persvarstomi, „Litgrid“ jau pateikė taisyklių pakeitimus, paskelbė viešąją konsultaciją. Valstybinei energetikos reguliavimo komisijai patvirtinus naujas taisykles parkai leidimus komercinei veiklai turėtų gauti per kelias ateinančias savaites.

Energetikos eksperto Vidmanto Jankausko teigimu, naujų parkų vystytojams Lietuvoje problemų kyla dėl nepakankamo tinklų pajėgumo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją