Naująja sistema „Litgrid“ turėtų padidinti tiekėjų konkurenciją ir pritraukti daugiau tarptautinių partnerių, padėsiančių per ateinantį dešimtmetį įgyvendinti infrastruktūros ir tinklo gerinimo projektų už daugiau nei 2 mlrd. Eur., teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Svarbu turėti patikimų partnerių – jų ieškome ne tik Lietuvoje, tačiau ir užsienyje. Rangovų pritraukimui nutarėme prisijungti prie tarptautinės viešųjų pirkimų platformos. Siekėme, kad mūsų projektai būtų pasiekiami potencialiems rangovams Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Danijoje, Slovėnijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Belgijoje, Jungtinėje Karalystėje ir kitose valstybėse. Pasirinkome dirbti su „DevelopmentAid“, nes ši viešųjų pirkimų aplinka vienija per 200 tūkst. klientų iš viso pasaulio“, – sako „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pasak „Litgrid“ Viešųjų pirkimų vadovo Arūno Jurgelaičio, „DevelopmentAid“ platformoje organizacijos skelbia ne tik savo viešuosius pirkimus, bet ir ateities planus, naujų galimybių ieško ir potencialūs rangovai. Sistema turi funkcionalumą vertinti tiekėjus, todėl lengviau atsirinkti patikimus partnerius.

„Litgrid“ prognozuoja, kad po 10 metų elektros energijos suvartojimas šalyje bus 46 proc. didesnis nei pernai. Augant elektros poreikiui, bendrovė planuoja kasmet pradėti po kelias dešimtis statybos ir rekonstrukcijos projektų, o iš viso tinklo patikimumui ir saugumui užtikrinti „Litgrid“ ketina skirti daugiau nei 2 mlrd. Eur., rašoma pranešime.

Didžiausia suma – 898 mln. eurų – bus skiriama tinklo atstatymo darbams, beveik 794 mln. eurų – strateginiams šalies projektams, maždaug 200 mln. eurų – naujos statybos darbams, 76 mln. eurų – kapitaliniams remontams (oro linijų atramų, pavienių įrenginių keitimui, avariniam rezervui) bei apie 24 mln. eurų IT ir inovacijų projektams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją