Beveik 8 hektaro ploto „Giedros“ saulės parkas įrengtas Radviliškio rajono savivaldybėje, Biliūnų kaime. Jo gaminama žalioji elektros energija bus tiekiama verslo klientams ir buitiniams elektros vartotojams.

„Nuosekliai ir kryptingai tęsiame milijonines investicijas, diegdami naujus žaliosios elektros energijos gamybos pajėgumus. Taip žingsnis po žingsnio didiname ir stabilumą bei nepriklausomybę nuo išorinių elektros šaltinių. Investicijos atitinka mūsų ilgalaikę strategiją, kuri apima ir nuosavų gamybos pajėgumų, ir energetikos paslaugų krepšelio plėtrą“, – sako „Elektrum Lietuva“ vadovas Martynas Giga.

„Šiemet elektrai rekordiškai pabrangus nuosavų jos generavimo pajėgumų turėjimas tampa kritiškai svarbus. Esame vienas didžiausių elektros tiekėjų Lietuvoje ir kalbant apie privačius, ir apie institucinius klientus. Visi jie taip pat reaguoja į situaciją rinkoje, todėl saulės parkų paklausa neslūgsta“, – pastebi vadovas.

Įmonės duomenimis, „Giedros“ saulės parkas elektrą generuos daugiau kaip 300 klientų. Tarp institucinių elektros pirkėjų yra vienas didžiausių Lietuvoje komercinių bankų „Swedbank“, taip pat Rokiškio rajono ligoninė.

Saulės parkas Biliūnuose išskirtinis ir tuo, kad yra įrengtas buvusios kolūkio fermos vietoje, teritoriją išvalius, sutvarkius ir pritaikius šiuolaikinėms reikmėms.

„Elektrum Lietuva“ į du iki šiol veikusius nuosavus saulės parkus investavo 4,2 mln. eurų, jų bendras galingumas siekia 6,5 megavatvalandes (MW). Į tinklą įjungus „Giedros“ saulės parką nuosavi bendrovės saulės energijos gamybos pajėgumai išauga iki beveik 11 MW.

Įmonė per artimiausius metus naujų saulės parkų vystymui planuoja skirti dar apie 20 mln. eurų, o ateityje neatmeta galimybės žengti ir į vėjo elektros gamybos rinką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją