„Pasinaudojant APVA suteikiama parama, kompensuojama 50 proc. naujo šilumos katilo kainos pagal Aplinkos ministro įsakymu nustatytus fiksuotus įkainius, o nepasiturintiems asmenims – net 85 proc.“, – pasakoja „Ignitis“ šilumos siurblių produkto vadovas Justas Kersnauskas.

„Vis daugiau žmonių galvoja apie tvarumą, apie aplinkai draugiškus ir laiką taupančius šildymo sprendimus. Galimybė pasinaudoti APVA parama sumažina asmeninių finansinių investicijų dydį. Inovatyvūs šildymo sprendimai užtikrina ilgaamžį ir patikimą rezultatą – energijos išteklių taupymą, aplinkos tausojimą ir mažesnes išlaidas.

Vienas iš tokių sprendimų yra šilumos siurbliai. Jie, naudodami bazinius termodinamikos dėsnius, didelę dalį reikiamos energijos šildymui, vėsinimui ar karšto vandens ruošimui pasisavina iš aplinkos“, – teigia „Ignitis“ produktų vadovas Justas Kersnauskas.

Paskelbtas paramos kvietimas, sudaro sąlygas gyventojams pasikeisti taršius šildymo katilus į tvaresnius ir kur kas efektyvesnius šilumos siurblius. Tai efektyvus, aplinką tausojantis šildymo būdas, kuris palaiko pastovią šilumos ir vandens temperatūrą, nereikalauja daug priežiūros, jį patogu naudoti, tad taupomi ne tik finansai, energetikos ištekliai, bet ir laikas, skiriamas įrenginio priežiūrai.

J. Kersnauskas kviečia gyventojus konsultuotis su „Ignitis“ ekspertais, kurie padės išsirinkti tinkamiausią šilumos siurblį iš labai plataus asortimento.

Šiais metais APVA paramai šilumos siurbliams skiriama net 25 mln. eurų, antram kvietimui, kuris prasidėjo šį pirmadienį, spalio 3 d., suplanuoti 15,3 mln. eurų.

Kompensacinė išmoka apskaičiuojama pagal Aplinkos ministro įsakyme nustatytus fiksuotus dydžius.

Prašymus per APVA informacinę sistemą APVIS (https://apvis.apva.lt/) gyventojai gali teikti visą mėnesį – nuo spalio 3 d. iki lapkričio 3 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją