VŠT pranešime teigiama, kad bendrovė jau užsitikrino apie 20 proc. šildymui reikalingo mazuto, tuo metu likusi dalis bus nupirkta vėliau, esą šios žaliavos rinkose netrūksta, o jos kaina turėtų išlikti stabili.
Tikinama, kad naudojant mazutą Vilniaus gyventojams šilumos kaina būtų panaši į praėjusio šildymo sezono.

„Skaičiuojama, kad naudojant mažasierį mazutą vidutinė šilumos kaina galėtų siekti 8-9 ct/kWh. Naudojant gamtines dujas, šiluma galėtų kainuoti apie 16-17 ct/kWh“, – teigiama įmonės pranešime.

Krovinys su įsigyta žaliava laivu Lietuvą pasieks rugsėjo pabaigoje, jį iškraus ir saugos „Klaipėdos nafta“. Po to jis bus gabenamas geležinkeliu, į VŠT gamybinę teritoriją.

„Svarbu atkreipti dėmesį, kad sutartyje nurodyta sąlyga, kad mažasieris mazutas nebus importuojamas iš sankcionuotų ir Lietuvai nedraugiškų šalių, t. y. Rusijos ar Baltarusijos“,– pranešime cituojamas VŠT vadovas Gerimantas Bakanas.

Jame taip pat tikinama, kad mazutas kaip rezervinis kuras Vilniuje bei kituose šalies miestuose buvo naudojamas ir anksčiau, tad VŠT pasirengusi jį deginti.

Taip pat, anot VŠT, paruošta poveikio aplinkai vertinimo informacija, ji pateikta atsakingoms institucijoms, o neigiamo poveikio vilniečių sveikatai mazuto deginimas neturės. Aplinkos apsaugos agentūra motyvuotą prašymą patikslinti ataskaitą arba sprendimą turi pateikti iki rugsėjo 29 d.

Mazutą VŠT perka siekiant pakeisti itin pabrangusias gamtines dujas. Vilniuje, skirtingai nei daugelyje kitų Lietuvos savivaldybių, didžioji dalis centralizuotai tiekiamos šilumos pagaminama kūrenant būtent dujas, o ne biokurą.

VŠT pabrėžia, kad mazuto deginimas yra laikinas sprendimas, iki pilnu pajėgumu pradės veikti „Ignitis grupė” valdomos Vilniaus kogeneracinės jėgainės biokuro blokas.