„Mūsų palydovai fiksuoja gamtinių dujų nuotėkį arba jų atvirą deginimą, o tai labai teršia aplinką“, – sakė Indonezijoje oficialiai viešinti Kadri Simson, kur vyko G-20 grupės susitikimas energetikos klausimais.

„Jie neturi alternatyvių dujų jungčių su kitais pasaulio regionais, o jų pačių požeminės dujų saugyklos yra pilnos“, – pridūrė.

Praėjusį penktadienį Kremliaus kontroliuojamas „Gazprom“ paskelbė neribotam laikui stabdantis dujotiekį „Nord Stream“ per Baltijos jūrą į Vokietiją, oficialiai dėl techninių priežasčių, ir taip dar labiau apsunkindamas Europos tikslus apsirūpinti kuru artėjančiai žiemai. Tai buvo padaryta praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Didžiojo septyneto (G-7) šalys susitarė dėl Rusijos naftos kainų viršutinės ribos nustatymo.

Šios savaitės pradžioje Kremlius dėl „Nord Stream“ sustabdymo kaltino Vakarų sankcijas Rusijai, kurios neva neleidžia tinkamai prižiūrėti jo infrastruktūros.

Vakarų šalims paskelbus ekonomines sankcijas Rusijai dėl vasarį jos surengtos invazijos į Ukrainą, Maskva sumažino arba sustabdė dujų srautus įvairioms Europos valstybėms, todėl energijos kainos šoktelėjo į viršų.

Po Indonezijos ES energetikos komisarė lankysis Indijoje, kur, kaip tikimasi, aptars siūlymus dėl rusiškos naftos kainų viršutinės ribos. Ji nenurodė, kokios pozicijos laikosi Indonezija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją