Du konkursus laimėjusi „Žilinskis ir Co“ už 48,9 mln. eurų nuties naują 330 kV liniją Vilnius-Neris ir už 15,2 mln. eurų pasienyje su Latvija pastatys „Mūšos“ skirstyklą. „Kauno tiltai“ už 51,9 mln. eurų rekonstruos Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės skirstyklą.

Užbaigusi šiuos konkursus „Litgrid“ baigia visų sinchronizavimui reikalingų sausumos linijų ir skirstyklų statybų rangovų paiešką, pranešė bendrovė.

„Užbaigtos visų sinchronizacijai svarbių oro linijų ir skirstyklų pirkimų procedūros reiškia, kad galėsime visą dėmesį skirti projektavimui bei statyboms ir sparčiai judėti įgyvendindami suplanuotus projektus“, – pranešime teigė „Litgrid“ vadovas Rokas Masiulis.

81 kilometrų linija Vilnius–Neris 2025 metais sujungs Trakų Vokėje esančią Vilniaus pastotę ir Nemenčinėje esančią Neries pastotę ir kartu su linijomis Lietuvos elektrinė–Vilnius ir Lietuvos elektrinė–Neris aplink sostinę sukurs 330 kV oro linijų žiedą. Jis užtikrins elektros tiekimą Vilniaus regione atsijungus nuo BRELL.

Tuo metu Joniškio rajone statoma Mūšos skirstykla 2025 metais užtikrins didesnius tarpsisteminius pralaidumus su Švedija ir Latvija bei pagerins Šiaurės Lietuvos elektros perdavimo tinklo atsparumą.

Kruonio HAE skirstyklos atnaujinimo metu iki 2026 metų bus pakeisti visi pirminiai įrenginiai, atnaujinta atkarpa nuo skirstyklos iki pirmojo autotransformatoriaus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją