Krišjanis Karinis patikino, jog Inčukalnyje sukauptų dujų visiškai pakaks Latvijos poreikiams per kitą šildymo sezoną.

Ekonomikos ministrė Ilzė Indriksonė paaiškino, kad šis rezervuotas kiekis sudaro 1,15 teravatvalandės (TWh) – tiek dujų namų ūkiai sudegino per praėjusį šildymo sezoną, o iš viso per jį šalis sunaudojo 6,9 TWh dujų, ir toks kiekis ateinančiam sezonui jau užtikrintas.

Praėjusios savaitės pabaigoje I. Indriksonė skelbė, jog į Inčukalno saugyklą jau pripumpuota 11,6 TWh dujų, iš kurių 5,6 TWh priklauso Latvijos įmonėms, o dar 1,3 TWh jų Latvija turėtų gauti pagal jau pasirašytas sutartis. Be to, planuojama pasirašyti papildomų sutarčių dėl dar 2 TWh dujų tiekimo pirmąjį 2023-ųjų ketvirtį.

Antradienį K. Karinis sakė, kad vyksta derybos su Lietuva dėl galimybės naudotis Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalu Latvijos vartotojų poreikiams, taip pat ir su Estija, kurioje aktyviai statomas toks terminalas.

Didžiausias „Latvijas gaze“ akcininkas – visą Rusijos dujų eksportą kontroliuojantis „Gazprom“, turintis 34 proc. akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją