„Šiai dienai mes neplanuojame trečiojo etapo atidėjimo“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė D. Kreivys.

Pagal dabar galiojančią tvarką, gyventojai, suvartojantys iki 1 tūkst. kilovatvalandžių (kWh) elektros energijos per metus, tai yra patenkantys į paskutinį (III) elektros rinkos liberalizavimo etapą, naujas sutartis su elektros tiekėju turi pasirašyti iki šių metų gruodžio 18 d., o sutarčių įsigaliojimo pradžia numatyta nuo 2023 m. sausio 1 d.

„Reikia konstatuoti, kad iš esmės liberalizavimas yra pasiteisinęs. Tai rodo kainos, kurias moka vartotojai. Ar ateityje reikės atidėti... turbūt šiandien tokių priežasčių nematome. Jeigu matysime, kad svarios priežastys yra atsiradusios, tai ir padarysime“, – tikino D. Kreivys.

Penktadienį „Perlas energija“ paskelbė, kad visi iki šiol fiksuotą elektros kainą mokėję įmonės klientai nuo rugsėjo 5 d. mokės pagal biržos kainas.

Liepos pradžioje pasibaigus antrajam elektros rinkos liberalizavimo etapui, „Perlas energija“ buvo antras daugiausiai sutarčių su klientais sudaręs tiekėjas – jį pasirinko apie 15 proc. 1–5 tūkst. kWh kasmet suvartojantys gyventojai (67 proc. rinkosi „Ignitis“, apie 8 proc. – „Elektrum Lietuva“ ir „Enefit“).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją