Šis 110 kilovoltų (kV) galios transformatorius yra vienas iš keturių, kurie 2021 m. buvo pagaminti Ukrainoje esančioje Zaporižės transformatorių gamykloje ir yra skirti rekonstruojamoms Paberžės bei Pabradės transformatorių pastotėms.

Du transformatoriai jau atvyko į Lietuvą pernai ir yra sumontuoti pastotėse, o likusieji du turėjo atvykti dar metų pradžioje, bet dėl karo grėsmės ir po to prasidėjusio karo Ukrainoje, darbus teko atidėti, rašoma ESO pranešime.

„Zaporižės gamyklos kolegos parodė didelį ryžtą ir užsispyrimą ir sugebėjo sėkmingai pristatyti mums pirmą iš dviejų likusių transformatorių. Po Naujųjų metų geležinkelio transportas, kuriuo atvyko pirmieji transformatoriai, ir didelė dalis kelių Ukrainoje yra naudojami karinės technikos pervežimams, todėl teko daug padirbėti, kad suorganizuotume visos kelionės logistiką“, – teigia bendrovės Strateginių projektų valdymo skyriaus vadovas Gediminas Aksenavičius.

Pasak ESO atstovo, bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Ukrainos yra dvipusis, ESO ne tik perka įrangą iš Ukrainos, tačiau taip pat dovanoja itin reikalingas detales, skirtas palaikyti Ukrainos skirstomojo tinklo veiklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją