„Siekiame įgalinti žaliosios energetikos proveržį ir nuoširdžiai džiaugiamės dideliu gyventojų susidomėjimu tapti gaminančiais vartotojais. Todėl dedame visas įmanomas pastangas, kad reikiamas technines sąlygas galėtume parengti ir pateikti kaip tik įmanoma greičiau. Sustiprinome darbuotojų pajėgas, tačiau prašome visų kantrybės ir supratingumo“, – teigia ESO Tinklų plėtros vadovas Ovidijus Martinonis.

Pasak ESO atstovo, natūralu, kad žmogiškieji resursai nėra pritaikyti tokiai didelei paraiškų bangai, tačiau jei atsakymo į pateiktą paraišką gyventojas negauna per keletą dienų, nerimauti nėra ko – visi prašymai techninėms sąlygoms bus atidžiai išnagrinėti.

Dėl naujo valstybės kvietimo teikti paraiškas paramai saulės elektrinėms gauti šiuo metu smarkiai padidėjo pateiktų paraiškų skaičius, todėl gaminančio vartotojo ir kitų klientų prijungimų sąlygų parengimas gali užtrukti iki 40 kalendorinių dienų.

ESO duomenimis, Lietuvoje savo elektrą gamina jau daugiau nei 20 tūkst. gyventojų, iš kurių nutolusių gaminančių vartotojų skaičius sudaro jau daugiau nei 6 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją