Pernai 20 mln. eurų EIB finansavimą gavusi vandentvarkos įmonė toliau galės modernizuoti Vilniaus bei sostinės regiono vandens ūkį, susitelkdama į svarbiausius investicinius projektus. „Vilniaus vandenų“ finansų tarnybos direktorius Simonas Klimavičius sako, kad šis finansavimas užtikrina galimybes strateginių tikslų toliau siekti net ir ypač sudėtingoje geopolitinėje aplinkoje.

„Ilgametė partnerystė su EIB ne tik suteikia užtikrintumo, kad visuomenės interesas gauti kokybišką vandentvarkos paslaugą bus patenkintas, kreditas mums tai ir itin reikalingi finansiniai ištekliai, kuriuos skiriame strateginių projektų įgyvendinimui. Planuojame sėkmingai užbaigti ambicingame 2020-2022 metų veiklos plane numatytus tikslus ir ne mažiau ambicingai susiplanuoti 2023-2025 metų laikotarpį“, – teigia finansų tarnybos vadovas.

EIB paskola, kaip nurodoma bendrovės pranešime, bus naudojama vandentiekio ir nuotekų tinklų atnaujinimui, Vilniaus miesto ir Švenčionių nuotekų valymo įrenginių modernizavimui, gerinti paslaugų prieinamumą ir geriamo vandens kokybę Vilniaus miesto, Švenčionių, Šalčininkų ir Vilniaus rajonų savivaldybių bendruomenėms bei investicijoms į naujas technologijas, aplinkai draugiškus sprendimus.

„Didžiuojamės tęsdami pagalbą Lietuvos vandentvarkos sektoriui bei prisidėdami prie aplinkos apsaugos, atsižvelgiant į EIB, kaip ES klimato banko, ambicijas. Šis projektas prisidės prie vandens taršos mažinimo ir turės teigiamą poveikį ne tik aplinkai, tačiau ir gyvenimo sąlygų Vilniuje ir Vilniaus rajone gerinimui“, – teigia EIB viceprezidentas, atsakingas už veiklą Lietuvoje, Thomas Östrosas.

Atsižvelgiant į vis sudėtingesne tampančią makroekonominę situaciją, „Vilniaus vandenys“ su EIB suderino vieneriais metais ilgesnį finansavimo panaudojimo terminą – iki 2024-ųjų. Tikimasi, kad ilgesnis laikotarpis leis sklandžiau įveikti tokius iššūkius, kaip medžiagų logistikos, rangovų grafikų korekcijų, infliacijos ir kitus investicijų projektų trikdžius.

„Vilniaus vandenys“ didelį dėmesį artimiausiu laikotarpiu skirs Vilniaus nuotekų valymo įrenginių, taip pat Žemųjų Panerių vandenvietės rekonstrukcijai, Karoliniškių vandentiekio tinklo atnaujinimui, nuotekų tinko svarbių atkarpų modernizavimui. Kadangi didžioji dalis, arba beveik du trečdaliais įmonės valdomos infrastruktūros yra eksploatuojama ilgiau nei 30 metų, jos modernizavimo projektai sostinei jos regionui yra kritiškai svarbūs.

Vien pernai „Vilniaus vandenys“ investicijoms skyrė daugiau kaip 30,6 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją