„Išoriniai geopolitiniai įvykiai, ypatingai prasidėję karo veiksmai Ukrainoje, 2022 metais neišvengiamai veiks projektų įgyvendinimo terminus ir biudžetus“, – Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje teigė Darius Jasinskis.

Įvertinus aukštą infliaciją planuojama, kad šiemet įmonės veiklai reikės daugiau nei 92 mln. eurų.

Šiemet balandį baigus į naują laikiną saugyklą vežti panaudotą branduolį kurą, dabar ruošiamasi darbams, susijusiems su reaktorių išmontavimo projektavimu bei pasiruošimu šio projekto metu gautų atliekų tvarkymui.

Birželio 1 dieną IAE nutraukė prieš pusantrų metų paskelbtą maždaug 70 mln. eurų vertės radioaktyviųjų atliekų paviršinio atliekyno statybos konkursą ir skelbs naują. Dėl smarkiai išaugusių statybos kainų „Icor“ grupės įmonė „Axis Tech“ prašė padidinti projekto vertę, o IAE atsisakė tai padaryti. Šis konkursas jau buvo skelbtas tris kartus.

IAE pernai gavo 2,9 mln. eurų pajamų – 7,7 karto daugiau nei 2020 metais (380 tūkst. eurų). Jas didino metalo laužo pardavimai.

IAE teigimu, užpernai dėl nepalankių kainų rinkoje buvo neparduodamas metalo laužas, o per praėjusius metus už nereikalingą trumpalaikį ir ilgalaikį turtą, kurio didžiausią dalį sudaro metalo laužas, gauta daugiau nei 2,6 mln. eurų.

Likusios pajamos gautos už patalpų nuomą, investicinę veiklą bei įvairias paslaugas kaip suspausto oro tiekimas, transporto, mokymo paslaugas, laikiną jonizuojančių šaltinių priėmimą ir saugojimą.

Įmonės nuostolis per metus išaugo beveik dukart iki 1,1 mln. eurų – užpernai jis siekė 588 tūkst. eurų.

Ignalinos AE veiklą dotuojama Europos Sąjungos (ES) bei Lietuvos biudžeto lėšomis.

Per praėjusius metus atominės elektrinės nutraukimui įmonė iš viso išleido 58,7 mln. eurų, iš kurių 44,8 mln. eurų gauti iš Europos Sąjungos, likusiuosius skyrė Lietuva.

„Sodros“ duomenimis, įmonėje dirba daugiau nei 1,7 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją