VERT išsiuntė „Ignitis“ raštą su prašymu per dešimt kalendorinių dienų terminą pateikti informaciją apie šiuo metu, taip pat prieš tai siūlytų tarifų planų kainas, išskaidant jas pagal dedamąsias bei nurodant objektyvias priežastis, lėmusias siūlomų kainų sumažinimą“, – BNS informavo Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) atstovė Loreta Kimutytė.

Pasak jos, prašymas „Ignitis“ buvo išsiųstas trečiadienį.

Ignitis grupės“ atstovas Artūras Ketlerius BNS patvirtino, kad įmonė gavo VERT raštą,– pasak jo, su reguliuotoju bendradarbiaujama ir jam bus pateikta reikalinga informacija.

Apie tai, kad VERT ketina aiškintis „Ignitis“ kainodarą, nes įžvelgia galimą piktnaudžiavimą padėtimi rinkoje, tarnybos pirmininkas Renatas Pocius pranešė praėjusią savaitę. Jis BNS teigė, jog „Ignitis“ elgsena įtarimų tarnybai kėlė jau kurį laiką, nes jos kainos buvo vienos didžiausių.

Tuo metu A. Ketlerius anksčiau teigė, kad „Ignitis“ kainodara pagrįsta kaštais ir yra peržiūrima kas savaitę įvertinus rinkos situaciją bei rizikas, tuo metu kitų tiekėjų patiriami kaštai ir rizikos vertinimas gali būti skirtingi.

„Ignitis grupės“ ryšių su visuomene projektų vadovė Laura Beganskienė portalui 15min.lt anksčiau sakė, kad įmonės kainodara yra skaidri, be to, įmonė turi didžiausią patirtį rinkoje ir tiksliausiai prognozuoja kainas.

Iki tol siūliusi didžiausias kainas „Ignitis“ praėjusią savaitę jas sumažino (prognozuojama vienos laiko zonos plano mėnesio sąskaita sumažėjo nuo 51,15 iki 47,85 euro), o šią savaitę vėl padidino (iki 48,9 euro) – dabar įmonė yra antra pagal kainą tarp nepriklausomų tiekėjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją