Tiesa, svarbu pažymėti, kad konkretaus namų ūkio elektros suvartojimas kainas biržoje 100 proc. atitiks tik tuomet, jei jame yra įrengtas išmanusis skaitiklis. Tokių Lietuvoje šiuo metu nėra daug, o „Energijos skirstymo operatoriaus“ tik pradeda masinį jų diegimą.

Kaip „Delfi“ paaiškino su biržos kainomis surištuose planuose specializuojančio tiekėjo „EGTO energija“ pardavimų ir marketingo vadovas Aurimas Janušauskas, vartotojams pasirinkusiems nuo biržos priklausomą planą sąskaita už elektrą apskaičiuojama pagal tai, kokia elektros kaina biržoje yra tą mėnesį.

„Galutinė elektros kaina vartotojui apskaičiuojama pagal jo suvartotą elektros energijos kiekį per mėnesį ir ESO netolygumo koeficientus, o turintiems automatizuotą/išmanųjį skaitiklį – pagal valandinį užfiksuotą skaitiklio suvartojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)