Austrijos, Belgijos, Lietuvos, Liuksemburgo ir Ispanijos energetikos ministrai laiške Europos Komisijai, su kuriuo susipažino agentūra dpa, teigė, kad kiekvienas saulės energijos projektas „iš karto ir tiesiogiai mažina mūsų energetinę priklausomybę nuo Rusijos“.

Laiške ES vykdomajai valdžiai siūloma imtis priemonių, kurios padėtų plėsti saulės energijos gamybą Europos Sąjungoje, mažinti energijos sąnaudas ir anglies dioksido išmetimą.

Viešuosiuose pastatuose, gamyklose, prekybos centruose ir kituose pastatuose su plokščiais stogais turi būti įrengiamos saulės baterijos, teigė energetikos ministrai.

Laiške sakoma, kad saulės baterijos turėtų būti plačiau diegiamos ir naujuose bei renovuotuose gyvenamuosiuose namuose, ir priduriama, kad Komisija turėtų skirti daugiau ES biudžeto lėšų tokiems projektams finansuoti.

Vėliau gegužės mėnesį EK ketina pateikti planus, kaip tapti nepriklausomiems nuo Rusijos energijos importo atsižvelgiant į karą Ukrainoje. Todėl penkios ES valstybės narės nori, kad į šiuos planus būtų įtrauktos priemonės saulės energijos gamybai skatinti, o Komisija išnagrinėtų, kokių investicijų tam reikia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją