„Šeštasis sankcijų paketas išspręs tikrai nemažai dalykų, dėl kurių mes gal ir turėjome tam tikro nepasitenkinimo, nes netiesiogiai Rusija tebebuvo finansuojama per energetinius resursus. Tačiau, priėmus šeštąjį paketą per tam tikrą laiką to neliks“, – ketvirtadienį po susitikimo su Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės gynybos ministru François Bausch teigė ministras.

Kita vertus, F. Bausch išreiškė nepasitenkinimą dėl EK pasiūlymo, kad nuo rusiškos naftos priklausomoms ES narėms Vengrijai ir Slovakijai būtų duota daugiau laiko atsisakyti šios žaliavos.

„Aš manau, kad labai svarbu, jog mes visi turime vieningą požiūrį į sankcijas, į tai, ką mes darome. Bet, žvelgiant į sprendimus, kuriuos priimame šeštajame sankcijų pakete, nors sankcijų paketas yra geras, nesu patenkintas, kad buvo padarytos išimtys kai kurioms šalims, pavyzdžiui, Vengrijai. Putinas privalo pajausti stiprų bendrą mūsų požiūrį“, – teigė F. Bausch.

ELTA primena, kad Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen trečiadienį pristatė šeštąjį Europos Sąjungos (ES) sankcijų Rusijai paketą, kuriame, be kita ko, siūloma laipsniškai atsisakyti naftos importo iš šios šalies.

Dokumente EK pasiūlė, kad nuo rusiškos naftos labai priklausomoms ES narėms Vengrijai ir Slovakijai būtų duota daugiau laiko atsisakyti šios žaliavos.

EK pirmininkė taip pat nurodė, kad ES šalims bus siūloma nuo SWIFT sistemos atsieti didžiausią Rusijos banką „Sberbank“. Įvedus sankcijas šiam ir dar dviem bankams, pasak U. von der Leyen, būtų smogta bankams, kurie yra kritiškai svarbūs Rusijos finansų sistemai ir leidžia Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui naikinti Ukrainą.

AFP matytame dokumente taip pat siūloma pritaikyti sankcijas Rusijos ortodoksų bažnyčios vadovui patriarchui Kirilui ir Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonai, dukrai ir sūnui.