Kiek anksčiau šią savaitę Lenkijos vyriausybė įvedė sankcijas pusšimčiui Rusijos ir Baltarusijos įmonių bei asmenų. Tarp jų buvo ir Rusijos įmonė „Novatek Green Energy“, tiekianti dujas daliai šalies savivaldybių.

Šis dujų tiekimo sutrikimas tiesiogiai nėra susijęs su Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ sprendimų stabdyti šių gamtinių išteklių tiekimą Lenkijai, atsisakiusiai už paslaugas mokėti rubliais.

PGNiG teigimu, „Novatek Green Energy“ sutiko su reikalavimu atlaisvinti vamzdynus Lenkijos tiekėjams, kurie imasi tiekti dujas 10 paveiktų regionų, įskaitant itin populiarų Baltijos jūros kurortą Lebą, ilgąjį savaitgalį laukiantį didesnio srauto turistų.

Lenkija nedirbs nuo savaitgalio iki antradienio, gegužės 3-iosios, kai šalyje minima Konstitucijos diena.

PGNiG teigė, kad „Novatek“ infrastruktūros ir reikalingų dokumentų perdavimas įvyko „be problemų ir esant gerai atmosferai“.

Bendrovės teigimu, dujų tiekimas jau turėtų būti atkurtas.

Anksčiu penktadienį vyriausybės atstovas Piotras Muelleris (Piotras Miuleris) pareiškė, kad „Novatek“ gali grėsti teisinės problemos, jei ši nesutiktų su šalies nurodymais.

Lenkija savo sankcijas 50 įmonių ir asmenų įvedė siekdama pažaboti pinigų srautus į Rusiją. Jos papildė jau anksčiau Europos Sąjungos įvestus ribojimus Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą.

Vis dėlto Bendrija kol kas nerado bendro sutarimo dėl vieningo rusiškų gamtinių išteklių embargo.

Rusija, spaudžiama tarptautinės bendrijos dėl karo Ukrainoje, trečiadienį nutraukė dujų tiekimą Bulgarijai ir Lenkijai – Europos Sąjungos ir NATO narėms.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją