Planinių techninės priežiūros ir remonto darbų metu bus patikrinta visa SGD terminalo infrastruktūra – SGD laivas-saugykla „Independence“, terminalo krantinė ir joje esanti įranga bei dujų perdavimo vamzdyno įrenginiai. Darbams atlikti bus pasitelkiami Lietuvos ir tarptautiniai rangovai.

„Šiuo metu, kai SGD terminalas dirba beveik maksimaliu technologiniu pajėgumu ir matant terminalo pajėgumų paklausą einamiesiems dujų metams, reguliari priežiūra bei techninis aptarnavimas yra itin svarbus, siekiant užtikrinti sklandžią bei nepertraukiamą SGD terminalo veiklą. Procesui kaip visuomet ruošiamės iš anksto, susiderindami detales su rinkos kolegomis ir atitinkamai informuodami SGD terminalo klientus.

Atlikdami techninės priežiūros darbus visuomet keliame tikslą sau ir rangovams atlikti suplanuotus darbus operatyviai, kad terminalas kuo greičiau grįžtų prie įprastinės veiklos ir būtų galima atnaujinti dujų tiekimą“, – komentuoja KN Terminalų valdymo tarnybos direktorius Dainius Čiuta.

Kol bus atliekama SGD terminalo techninė priežiūra, Lietuvos dujų poreikis bus užtikrinamas iš Latvijos Inčukalnio dujų saugyklos.

„Nuo balandžio pradžios Klaipėdos SGD terminalui tapus pagrindiniu dujų šaltiniu Lietuvai, itin svarbu užtikrinti jo tinkamą veikimą. Visas Lietuvai reikalingas dujų kiekis per ateinančias tris paras bus perduodamas iš dujų saugyklos Latvijoje. Dujų perdavimo sistema yra parengta užtikrinti sklandų dujų tiekimą Lietuvos-Latvijos jungtimi“, – sako „Amber Grid“ Sistemos valdymo centro vadovas Justas Černiauskas.

KN valdomo SGD terminalo Klaipėdoje veikla dėl planinių techninės priežiūros darbų laikinai stabdoma kasmet. Informacija apie planuojamus darbus teikiama viešai skelbiamuose grafikuose.

SGD terminalui atnaujinus įprastinę veiklą, naujausio SGD krovinio Klaipėdoje laukiama gegužės 6–7 dienomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją