„Kas dėl Rusijos naftos, mes ruošiamės, pasirengėme ir turime diversifikuotą tiekimą, taigi nematome galimybės toliau naudoti rusišką naftą Mažeikių naftos perdirbimo gamykloje”, – pirmadienį Vyriausybėje po susitikimo su Lietuvos premjere ir energetikos ministru teigė D. Obajtekas.

„PKN Orlen“ prezidentas aiškina, kad esanti naftos kaina yra karo padarinys. Anot jo, „PKN Orlen“, būdama sąžininga korporacija, negali prisidėti prie to, kad būtų finansuojama agresoriaus naudojama ginkluotė.

„Visi mokame karo kainą, bet solidarumas yra svarbus visos Europos skalėje, nes turi būti sudarytos lygios sąlygos visiems verslams, ypač naftos sektoriuje. Galime susidurti su ta situacija, kad turėsime konkuruoti su pigesniais degalais, kuriuos kažkas gamins iš rusiškos naftos“, – sakė D. Obajtekas.

„Tokia situacija gali būti, bet mes turime būti sąmoningi, nenuleisti rankų ir visokeriopai remti pastangas tam, kad atsiribotume nuo šaltinių iš Rusijos”, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad kovo viduryje „Orlen Lietuva“ Pardavimų palaikymo vadovas Ričardas Morkvėnas teigė, kad įmonė vasario pabaigoje turėjusi apie 300 tūkst. tonų rusiškos „Urals“ rūšies naftos likutį, daugiau sandorių šio tipo naftai įsigyti tiek kovo, tiek balandžio mėnesiais nesudarė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją